15 juli  zaankanters voor elkaar 

We hebben Names  Zaankanters  voor elkaar en gemeente Zaanstad  

Een waarde check  van Terwaarde van 500 euro  ontvangen  wat Ten goede komt aan bmx zaanstad

9 Juli  2023  Gerrit Blaauw Fonds 

We hebben 9 juli te horen gekregen dat Gerrit Blaauw Fonds  

Gerant staat voor 10.000 euro voor het aanschaffen  van een mobile pumptrack 

7Juli 2023   Stichting leergeld  

In Zaanstad leven meer dan 3000 kinderen in gezinnen met een inkomen tot maximaal 120% van het wettelijk sociaal inkomen. Dat betekent dat het vaak erg moeilijk is om kinderen te geven wat ze nodig hebben voor school: een laptop, schriften, kleding, werkkleding, etc. Of een fiets om naar die school te komen.

 

Leergeld Zaanstad, een vrijwilligersorganisatie, helpt ongeveer 800 kinderen per jaar met deze spullen. Die worden altijd, na een huisbezoek door een van onze vrijwilligers, in natura verstrekt. En in veel gevallen gaat het om fietsen.

BMX Zaanstad is een vereniging die kinderen bij het fietscrossen laat bewegen. Maar zij doet meer. Zij ontvangen regelmatig oude fietsen die zij repareren en vervolgens schenken aan gezinnen die geen fiets kunnen betalen. Zij hebben al meer dan 250 kinderen aan een fiets geholpen! Overigens is BMX Zaanstad dringend op zoek naar een terrein in Zaanstad.

Leergeld Zaanstad en BMX Zaanstad hebben besloten samen te gaan werken. Als Leergeld kinderen kent die een fiets nodig hebben, zal zij de kinderen in Zaanstad-Noord naar hen doorverwijzen. Leergeld betaalt daarvoor een vergoeding die BMX Zaanstad gebruikt om weer volgende fietsen op te knappen.

Beide organisaties hopen zo vele kinderen te kunnen helpen.

1 juli 2023  Rabobank clubSupport 

Per 1 Juli  worden Bmx zaanstad  ondersteund  door Rabobank zaanstreek